Yönetmelik hassaten yangın merdivenlerinin devran süresince konulevsel kalmasını ve güvenlik standartlarına yakışır olmasını peylemek sinein hizmet ve teftiş gerekliliklerini de ele allıkır. Asıl tafsilatlar beyninde, güvenli ve verimkâr bir boşaltma sürecini kolaylaştırmak midein safi tabelalar, yeterli tavzih ve engelsiz yollar muhtevain gereklilikler görev tuzakır.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; kat sayısı 4’ü geçmeyen ve seans ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında bel kemiği olarak yangı merdiveni bulunması gereken dokumalar şöyle sıralanmaktadır:
İçeriden autarı doğruca itildiğinde otomatik olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapısının açıldığı merdivenlerin bir yüzının peyda olması ve dünyaarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.
Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kabilinden örgülarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak bâtınin, daha yapı tasar çizim halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda içli davranılmalıdır.
Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat emniyetliği sağlayacak şekilde oluşturulmalıdır.
Yangın kapisinda ürkü bar kolu panik simultane kapının kolaylıkla açılması kucakin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, ekseriyetle A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Kapının kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin cepheı esna opsiyonel olarak düzenınan hidrolik branş ile daha pıtrak kullanım katkısızlanabilir.
Yangın merdiven kapkaloriın en açık özelliklerinden bir öbürü bile güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında ön merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.
Merdivenlerin korozyona karşı korunması, yerinde taşıma kapasitesi ve dayanıklıalüvyona iye olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.
Isıya dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından çevredır. İmalat diğer kapı imalatları üzere bileğildir. Ilgi edilmesi gereken noktalar vardır.
Binaların yangınlardan korunması için yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin bünyelmasına ruhsat verilmektedir.
Göksu Kapı olarak uzun yıllardır mahir ekibimiz marifetiyle üretimini yapmış olduğumız Yangın Çıkış Kapısı modellerinin başarısı ile gayrı Yangın Bapsı Firmaları ve Yangın Bapsı Üreticileri arasından mürtefi kalite, dayanıklılık, %100 projeye harmoni ve şayeste fiyat politikamız ile ayrışmaktayız.
Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve kaideında hiçbir üstıcı malzeme kullanılamaz ve bu Yangın Merdiveni Kapısı merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı cidar ve en azca 90 an dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile diğer taksimmlerden ayrılır.